بازدید امروز : 291
بازدید دیروز : 1377
کل بازدید : 213607
کل یادداشتها ها : 1343
آب یکی از مواد مایع و فراوانترین ماده? مرکب بر روی سطح کره زمین و بستر اولیه حیات به شکلی که امروزه میشناسیم، است. بیش از 71.1? وزن یک انسان از آب تشکیل شدهاست و نیز بیش از 70? سطح کره زمین را آب پوشانده است (نزدیک به 360 میلیون از 510 میلیون کیلومتر مربع) با وجود این حجم عظیم آب تنها 2 درصد از آبهای کره زمین شیرین و قابل شرب است و باقی آن به علت محلول بودن انواع نمکها خصوصاً نمک خوراکی غیرقابل استفاده است. از همین دو درصد آب شیرین بیش از 90 درصد به صورت منجمد در دو قطب زمین و دور از دسترس بشر واقع شدهاست.
بیشترین چگالی آب خالص در دمای 3?98 درجه سلسیوس (39?16 درجه فارنهایت) حاصل میشود که برابر 1 گرم بر سانتیمتر مکعب[1] یا 1000 کیلوگرم بر متر مکعب است.
آب در زبانهای مختلف به نامهای گوناگون یاد میشود. برای مثال در زبان کردی گویش سورانی به آن آو(Aw)میگویند که شباهت بسیاری با واژه آب در فارسی و آکوا در لاتین دارد
فرمول شیمیایی آب، H2O است؛ مولکول آب از دو اتم هیدروژن و یک اتم اکسیژن تشکیل شدهاست که با پیوندهای کووالانسی به هم متصل شدهاند. اتمهای هیدروژن دارای مقداری بار مثبت هستند و با زاویه نزدیک به 105 درجه در اطراف اتم اکسیژن قرار گرفتهاند که این موضوع باعث قطبی شدن پیوندهای مولکول آب شدهاست.[3] جرم مولی آب برابر 18/015 گرم بر مول میباشد.[4]
خاصیت مویینگی آب و جیوه به صورت کاو و کوژ
وزن مولکولی آب 18/015 است. با این وزن مولکولی در شرایط کره زمین (از نظر فشار و دما) آب میبایستی بهحالت گاز باشد.
آمونیاک با وزن مولکولی 17 در 33 درجه سانتیگراد زیر صفر به حالت بخار است. هیدروژن سولفید Hydrogen sulfide (گاز فاضلاب) که وزن مولکولی آن 34 است، در پایینتر از 59 درجه سانتیگراد زیر صفر هنوز بخار است.
توجه کنیم که آب تقریباً سه چهارم مساحت زمین را پوشانیده و تأثیر مهمی روی حرارت هوا و شرایط جوی دارد. اگر آب این حالت استثنایی را نداشت تغییرات جوی، شکل بلای آسمانی بهخود میگرفت؛ و حیات در آن پایدار نمیماند.